De installaties van het type VT 005-N2 en VT 020-N2 zijn speciaal ontwikkeld voor de productie van gepekelde rauwe vleesproducten door middel van een innovatieve procestechnologie . Ze zijn met name geschikt voor gebruik in slagerijen en hamproducerende bedrijven.
Het zout wordt computergestuurd met behulp van lage druk en N2 versneld en uiterst behoedzaam naar het binnenste van het vlees getransporteerd zonder dat de weefselstructuur daarbij beschadigd raakt. De voordelen zijn een geringere belasting met micro-organismen, een zeer goede consistentie door het behoud van de vezelstructuur en een gelijkmatigere doordringing van het product met zout. Bovendien wordt er minder zout gebruikt dan bij gebruikelijke methoden, zonder verlies van kwaliteit. De capaciteit van deze installaties bedraagt afhankelijk van de uitvoering 50 kg tot 300 kg per charge. Alle systemen zijn uitgevoerd in roestvast staal type 1.4571. Montage en oplevering van de systemen vindt plaats volgens de EU-Richtlijn Drukapparatuur (module G), gekeurd door de TÜV. Op iedere installatie wordt 24 maanden garantie verleend die ingaat op de dag van levering. |
De levering omvat behalve de installatie de inbedrijfstelling, vakkundig advies en scholing van het personeel in de omgang met de behandeling van gepekelde rauwe vleesproducten voor verwerking en technologische ondersteuning bij het gehele productieproces van de producten.