Zuurstofsysteem onder druk voor vers vlees
O2 (zuurstof E 248)

Het zuurstofsysteem van Natura Foodtec zorgt voor het optimaliseren van de vleeskleur. Het vlees behoudt aan de boven- en onderkant en op alle contactpunten zijn verse en smakelijke uitstraling en verkleurt niet. Vlees dat over de houdbaarheidsdatum en reeds verkleurd is, kan met behulp van de zuurstofmethode niet geoptimaliseerd worden. NATURA FOODTEC is gespecialiseerd op het gebied van hogedrukprocedés met o.a. zuurstof en kevert installaties aan vakslagerijen, supermarkten, retailers en industriële vleesverwerkende bedrijven.

De functie van de NATURA FOODTEC O2 – methode

Het zuurstofsysteem brengt zuivere O2 direct naar het binnenste van de vleesspier. Door de hoge zuurstofconcentratie in het gehele vlees wordt het verkleuringsproces (vorming van metmyoglobine) bij open opslag vertraagd en de versheid tot de TGT-datum geoptimaliseerd.

Toepassing van de NATURA FOODTEC O2 - methode:

De O2-methode kan worden toegepast voor:
• vers vlees in de versafdeling met bediening
• vers vlees in de versafdeling met zelfbediening (Food Tainers, MAP)
• vers vlees in de diepvriesafdeling in skinverpakkingen met behoud van de natuurlijke rode vleeskleur tijdens de diepvriesopslag en tot maximaal 8 dagen na ontdooien van het vleesproduct

Het O2-procedé biedt u een groot aantal voordelen. Naast een optimale presentatie in de versafdeling met of zondere bediening kan de kopruimte bij MAP-verpakkingen worden gereduceerd, worden microbiologische problemen uitgeschakeld (100% zuurstof in combinatie met druk werkt bacteriostatisch) en blijft de verse smaak tot het einde van de TGT-datum behouden.

Omdat de consument bij het kopen van vlees voornamelijk op de kleur en een verse uitstraling let, biedt deze technologie ook 20 jaar na haar introductie nog steeds aanzienlijke voordelen voor het optimaal presenteren van vers vlees.

Daarnaast is de methode vanuit bedrijfsmatig oogpunt zeer interessant. Door continu een voorraad aan te houden van behandeld en voorgeportioneerd vlees hoeft er niet 's nachts of in het weekend te worden gewerkt. Retouren worden vermeden, wat zeker bij stijgende vleesprijzen een aanzienlijk pluspunt vormt.

Zuurstof is een natuurlijk product en als additief E 948 quantum satis voor levensmiddelen toegelaten.


Marketingondersteuning bij de NATURA FOODTEC O2-methode:

Ondersteuning bij het in de markt zetten van met zuurstof behandeld vlees door middel van transparante en eerlijke informatie naar de consument toe.

O<sub>2</sub> kwaliteitskeurmerk

"De met O2 gekenmerkte producten zijn behandeld met zuurstof."
Hebt u vragen? Onze verkoopmedewerkers adviseren u graag.

De O2-methode kan worden toegepast voor o.a.:
speciale oplossingen bij gecontamineerd vlees in vacuüm verpakkingen met Clostridium estertheticum.

(zie: voordracht over het thema Clostridium estertheticum, reiniging en desinfectie, aanwezigheid en voorkomen door lagedrukbehandeling met zuurstof, prof. dr. dr. Manfred Gareis, Max Rubner Institut)

VT005-O2 - Metzger mit Schale
VT005-O2 - Metzger mit Schale
O2 - SB-Verpackung (MAP)
O2 - Skin-Verpackung